Bron: Rutger Bakt
Voor het deeg
- 500 gram bloem
- 10 gram suiker
- 10 gram zout
- 7 gram gist gedroogd
- 50 gram gesmolten boter (of ghee)
- 175 gram volle yoghurt, kamertemperatuur
- 175 gram water, lauwwarm\
- handje verse koriander, fijngehakt
Voor de topping
- 50-100 gram gesmolten boter of ghee
- 3-5 tenen knoflook, fijngehakt
Eerste bereiding deeg
- Meng ingrediënten deeg 5-10 minuten, tot elastisch deeg
- 1 uur rijzen op een warme tochtvrije plek
Bereiding topping
- Meng gesmolten boter en knoflook
Tweede bereiding deeg
Verwarm de oven voor op 275+ graden, liefst met pizzasteen
- Verdeel het deeg in 2 porties
- Rol uit tot dikke plakken
- Rol koriander in het deeg
- Maak 4 bollen uit elke portie
- Rol elke bol uit tot een plakkaat
Afbakken
- Leg de plakkaten deeg op de pizzasteen
- Strijk in met de knoflook/botermix
- Bak gedurende 6-8 minuten. Niet krokant, wel bruin
- Strijk af met knoflook/botermix en eventueel meer verse koriander
- Houd warm in een theedoek
Geen opmerkingen:
Een reactie posten