zondag 13 maart 2011

Stoofvlees

Bron: Plat Préféré, Canvas, België

(voor 6-8 personen)

Ingrediënten:
2 kg Zenuwstuk, in gelijke stukken. Riblappen of Sucadelappen mogen ook
1 flesje Sint Bernardus Abt 12. Andere donkere bieren (La Trappe Dubbel, Grimbergen Dubbel, Westmalle Dubbel) mogen ook
2 eetlepels stroop, bvb. Loonse appel-perenstroop
4 uien, grof gehakt
1 à 2 teentjes knoflook
2 eetlepels boter
Paar takjes tijm
2 kruidnagels
2 blaadjes Laurier
2 bruine boterhammen, met mosterd besmeren
Natuurazijn (blauwe hand)

Bereiding:
Uien aanstoven in boter tot glazig en bruin samen met de look, tijm, laurier en kruidnagels. De uien niet bruin laten worden.
Vlees dichtschroeien in bruisende boter en afkruiden met peper en zout. Toevoegen aan de uien.

De pan deglaceren met het Sint Bernardus bier. Het opgewarmde bier bij het stoofvlees gieten. De stroop erdoor roeren. Bedekken met bruine boterhammen met mosterd.
Een paar uren laten stoven zonder deksel. Afkruiden met peper en zout.

Af en toe als ik merk dat het stoofvlees voor mij iets te vol/zoet is besprenkel ik het met enkele druppels natuurazijn (blauwe hand).

Geen opmerkingen: