dinsdag 19 april 2011

Eendenbout met frambozen-rodewijnsaus

Ingrediƫnten (2 personen)

2 eendenbouten
Fleur de sel
Peper
2 eetlepels roodfruit-gelei (iedere variant rood fruit werkt, frambozengelei werkte prima)
1/2 fles rode wijn
3-4 takken rozemarijn
3-4 tenen knoflook


Bereiding eendenbouten (1)

Verwarm de oven voor op 190 graden
Leg de eendenbouten een uur lang op de rozemarijn en gekneusde knoflooktenen, in een metalen of aardewerken braadschaal.

Maak intussen de saus

Neem twee eetlepels van je gelei en los die op in de rode wijn. Breng tegen de kook aan, en laat 5 minuten pruttelen.


Bereiding eendenbouten (2)

Na een uur schep of giet je het vet uit de braadschaal (bewaar het vet voor, bijvoorbeeld, gebakken aardappels).
Giet de saus in de braadschaal en zet het geheel 15 minuten terug in de oven.


Lekkere bijgerechten

- "iets met aardappels", zoals Gratin Dauphinois, gebakken aardappels, of pommes duchess
- Gesauteerde spinazie met knoflook en vissaus
- Frisse salade

Geen opmerkingen: