Ingrediënten (voor 4 personen)
Bron: Tom Kerridge's Lose Weight For Good, BBC
500 gram kippendijen zonder been
Zonnebloemolie (spray)
Marinade
200ml karnemelk
1 eetlepel worcestershire-saus
1/2 theelepel zwarte peper (eventueel vervangen door chipotle)
1 theelepel zeezout
1/2 theelepel uipoeder (eventueel knoflookpoeder)
1/2 theelepel gedroogde tijm (eventueel vers)
1/2 theelepel gedroogde oregano (eventueel vers)
1/2 theelepel gedroogde salie (eventueel vers)
1/4 theelepel witte peperkorrels
Paneermix
75 gram bloem
1 theelepel knoflookzout (1/4 knoflookpoeder, 3/4 fijn zout)
1 flinke theelepel gerookte paprika
1 theelepel gedroogde tijm (of vers)
1 theelepel fleur de sel
1 theelepel versgemalen zwarte peper
Bereiding
1. Meng de ingrediënten voor de marinade samen en marineer de kippendijen. Minstens vier uur, langer is beter.
2. Verwarm de oven op zijn heetste stand
3. Maak de paneermix, haal de dijen door de mix en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenken/besproei met de olie
4. 20-30 minuten in de oven totdat de dijen goed gaar zijn
Geen opmerkingen:
Een reactie posten