zaterdag 2 april 2022

Rodewijnsaus met Angostura

 (bron: Nature's Table, Emmanuel Renaut 3*)

Ingrediënten

  • 2 wortel, in blokjes
  • 10 gram boter
  • 8 champignons, fijngesneden/gehakt
  • 2 sjalot, fijngehakt
  • 75ml port
  • 150ml rode wijn
  • 500ml kalfsfond
  • Paar druppels Angostura bitters
  • Peper, zout

Bereiding

  • Stoof de wortel, champignons en sjalot zachtjes aan in de boter. Wel zacht, niet bruin.
  • Voeg de port toe en laat verdampen
  • Voeg de wijn toe en laat verdampen
  • Voeg de kalfsfond toe, houd een paar minuten tegen de kook aan
  • Zeef af
  • Reduceer naar gewenste dikte
  • Voeg een paar druppels Angostura toe en proef af met de zout en peper
  • Houd warm
  • Optioneel: monteer nog af met een klontje boter

Geen opmerkingen: