zaterdag 2 augustus 2008

Kaas-Tijmrisotto met tuinbonen

Ingrediƫnten:
+/- 300 gr risottorijst
+/- 1L bospaddestoelenbouillon
2 (rode) uien
300 gr tuinbonen
ca. 4 stronkjes stoneleeks/bosui
tijm (gedroogd of vers, naar smaak)
1 zakje geraspte kaas, bijvoorbeeld parmesan of parrano

Bereiding:
Maak de bospaddestoelenbouillon door 2 bouillon blokjes in een liter water op te lossen. Hou dit zachtjes aan de kook.
Snij de rode uien fijn en fruit ze zachtjes in olijfolie. Doe de risottorijst erbij, door in een grote soeplepel de rijstkorrels af te meten. Voor elke soeplepel rijst, doe er 2 soeplepels bouillon bij. En dan nog een schep op het einde.
Doe de deksel op de pan en laat zachtjes sudderen voor 20 minuten. Deksel tussentijds niet optillen.
Pel de tuinbonen, doe ze met wit schilletje en al in kokend water. Laat even erin zitten, totdat de witte schilletjes een beetje loskomen.
Giet ze af, spoel ze af onder koud water en pel alle witte velletjes eraf.
Snij de bosui in stukjes.
Zodra de rijst klaar is, gooi alle ingredienten erbij en roer totdat het goed gemengd is. Laat even staan zodat de kaas kan smelten met de deksel erop.

Geen opmerkingen: