maandag 25 augustus 2008

Pasta alla Norma

Voor 2: (flinke eters)
200-250g pasta (spaghetti, penne, ...)
1-2 aubergines (afhankelijk van de grootte)
1 pakje passata (gezeefde tomaten)
4-5 tomaten
1 ui (rood kan en is lekker)
knoflook naar smaak (1-2 teentjes, of wat van die fijne AH Excellent knoflookpasta)
Italiaanse keukenkruiden
zout
bloem
olijfolie
basilicum (vers is lekker, maar hoeft niet: gedroogd doet het ook)
bakje ricotta (~200gr)

Voorbereiding:
Aubergines in plakken snijden en zouten, tijdje laten liggen (30-60 minuten)

Bereiding:
Tomaten in parten snijden. Je kunt de zaadlijsten en vellen eruit en -afhalen, ik laat ze meestal zitten om een mooiere textuur in de saus te krijgen.
Snij de ui redelijk grof, verhit wat olie in bijvoorbeeld een wok, en voeg de knoflook en uien toe. Als ze mooi op kleur zijn, voeg je de passata en de tomaten toe. Even goed omroeren, beetje zout, versgemalen zwarte peper, basilicum (alleen als je gedroogde gebruikt) en Italiaanse keukenkruiden toevoegen en ~20 minuten laten pruttelen totdat de saus lekker dik is.

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (en vergeet vooral niet om fatsoenlijk wat zout aan het water toe te voegen)

Bestuif de aubergineplakjes met bloem, en bak ze in een koekenpan met wat olijfolie tot ze aan beide kanten mooi goudkleurig zijn.

Als de pasta klaar is stop je 'm in een grote schaal of kom, en doe je er een flinke dot olijfolie overheen. Vervolgens meng je de pasta goed met de ricotta, waarna je de tomatensaus toevoegt. Doe de gouden aubergines erbovenop en decoreer met wat gescheurde blaadjes basilicum (als je verse gebruikt).

Geen opmerkingen: