zaterdag 2 augustus 2008

Pasta met feta, kip, courgette en pijnboompitten

Voor een vegetarische variant kan de kip gewoon weggelaten worden.

Ingrediƫnten:
200 gr pasta (vers of gedroogd)
200 gr kip (filet of uitgebeende dijtjes)
150 gr feta
1 courgette
knoflookpasta
40 gram pijnboompitten
Provencaalse keukenkruiden

Bereiding:
Kook de pasta in ruim water met zout.
Bak de kip met de provencaalse keukenkruiden, zoveel dat de kipblokjes goed gespikkeld zijn.
Bak de pijnboompitten op een laag vuur totdat ze licht bruin zijn.
Meng de courgette in blokjes, de feta in blokjes en de knoflookpasta in een kom. Doe er een flinke scheut olijfolie, peper en zout bij. (indien je de vegetarische variant maakt, doe de kruiden door het courgette mengsel)
Bak het daarna totdat de courgette niet meer rauw is, maar nog wel knapperig.
Giet de pasta af en meng alles door elkaar.

Geen opmerkingen: